Placinta moldoveneasca cu legume

Printeaza

Placinta moldoveneasca cu legume din: ceapa, morcovi, varza dulce, ciuperci sau hribi, oua, piper, marar, patrunjel, pachet foi de plăcintă sau aluat făcut în casă.

Placitna moldoveneasca cu legume

Ingrediente:

  • 2 cepe
  • 3 morcovi mai mari
  • 1/4 varză dulce
  • 1 cutie ciuperci sau 4-5 hribi fierţi
  • 2 ouă
  • piper
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 pachet foi de plăcintă sau aluat făcut în casă

Mod de preparare:

Razi ceapa şi morcovii. Tai varza fideluţă, presari sare şi o laşi puţin, după care o scurgi de zeama lăsată. Căleşti ceapa, morcovii, varza şi ciupercile în ulei, până se înmoaie bine.

Laşi să se răcească compoziţia, apoi adaugi ouăle, mărarul şi pătrunjelul tocate fin. Aranjezi foile de plăcintă, întinzi uniform compoziţia preparată înainte şi rulezi.

Pui rulada într-o tavă şi o dai la cuptor până se rumeneşte. După ce este gata plăcinta, o tai în porţii şi o poţi servi.

Când nu este post, poţi pune pe fiecare porţie 2 lin­guri de smântână. Dacă vrei să faci foile de plăcintă în casă, urmează o reţetă de bază, fă o cantitate mai mare, iar surplusul congelează-l.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Arata bine placinta, o incerc si eu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.