Prajitura moldoveneasca: Malai

Printeaza

Malai din: malai, faina, oua lapte, unt, ulei, drojdie, zahar, sare.

Ingrediente:Prajitura moldoveneasca: Malai

  • 1/2 kg mălai
  • 1 pahar cu faină de grâu
  • 2 ouă
  • 1 pahar cu lapte
  • 100 g unt
  • 1 pahar mic cu ulei
  • 30 g drojdie
  • 1 pahar cu zahăr
  • 1 linguriţă de sare

 

Mod de preparare:

Cemeţi mălaiul într-un castron mai mare şi opăriţi-1 cu lapte fierbinte. Lăsaţi să se răcească apoi adăugaţi faina şi amestecaţi repede. Puneţi peste amestec untul înmuiat la temperatura camerei şi omogenizaţi cu o lingură de lemn până când s-a încorporat.

Puneţi drojdia într-un castron mic, adăugaţi 2 linguri cu zahăr şi 1 linguriţă cu sare, frecaţi amestecul cu lingura de lemn până când se lichefiază. Răsturnaţi peste aluatul cu mălai. Omogenizaţi. Separaţi gălbenuşurile şi amestecaţi cu 3 linguri de ulei turnat câte puţin ca să obţineţi o cremă densă.

Puneţi peste cremă zahărul rămas, continuaţi să amestecaţi până când nu se mai simt cristalele de zahăr, răsturnaţi crema peste aluat. Adăugaţi albuşurile bătute spumă.

Omogenizaţi şi potriviţi aluatul ca să arate ca o smântână groasă, pe care o turnaţi în formă unsă cu ulei. Puneţi tava în cuptorul cald, lăsaţi 35-40 min ca să se rumenească. Serviţi prăjitura caldă sau rece, tăiată romburi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.