Placinta cu praz si marar
PrinteazaPlacinta cu praz si marar din: aluat de plainta, praz, marar verde, ceapa, morcov, cascaval, telemea, oua, ulei, sare si piper.
- 500 g aluat de placinta
- 600 g praz
- 2 legatura marar verde
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 300 g cascaval
- 200 g telemea
- 3 oua
- 50 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Căliţi în ulei ceapa tocată mărunt împreună cu prazul tăiat în rondele şi morcovul în cubuleţe. Când prazul s-a înmuiat, luaţi vasul de pe foc, lăsaţi 5 minute să se răcească, apoi adăugaţi ouăle, mărarul tocat, caşcavalul şi telemeaua, rase, sare şi piper, întindeţi o foaie din jumătate de aluat într-o tavă unsă şi puneţi amestecul cu praz peste ea.
Acoperiţi umplutura cu altă foaie de aluat, înţepaţi-o cu o furculiţă şi puneţi tava la cuptor. Coaceţi plăcinta la foc potrivit până când se rumeneşte deasupra.
Pofta buna!