Plachie de vinete

Printeaza

O reteta savuroasa de plachie de vinte din: vinete, ulei, ceapa, usturoi, rosii, patrunjel, faina, ardei grasi, sare si piper.

Ingrediente:Plachie_de_vinete

  • 4 vinete lunguiete
  • 100 ml ulei
  • 2 cepe
  • 7-8 catei de usturoi
  • 4-5 rosii
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 60g faina
  • 2 ardei grasi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli vinetele, le cureti de coaja din loc in loc, le tai felii si le sarezi.

Dupa 1 ora, le speli, le storci putin si le prajesti in ulei dupa ce le-ai dat prin faina.

Toci ceapa si o calesti in ulei pe foc mic, adaugi usturoiul taiat felii pe lungime, ardeii fideluta, rosiile curatate de pielita si seminte si tocate marunt si lasi totul sa fiarba pana scade.

Aranjezi vine­tele pe o farfurie mare mai adâncă şi torni peste ele sosul scăzut.

Serveşti plachia caldă sau rece.

Plachie de vinete

Plachie_de_vinete

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.