Pizza rustica

Printeaza

O reteta de pizza rustica din: faina, ulei de masline, drojdie, suc de rosii, mozzarella, branza de capra, telemea, branza de bivolita, parmezan, praz, cimbru, oregano, piper, sare si zahar.

Ingrediente:Pizza rustica

  • 200 g făină
  • 125 ml apă călduţă
  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • 20 g drojdie
  • 200 ml suc de roşii
  • 150 g mozzarella
  • 200 g brânză de capră
  • 100 g telemea
  • 100 g brânză de bivoliţă
  • 100 g parmezan
  • 1 fir mare de praz
  • cimbru/oregano uscat
  • piper
  • sare
  • zahăr

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, cerne făina într-un castron, fă o adân­citură în mijlocul ei, pune drojdia frecată cu o linguriţă rasă cu zahăr şi lasă cinci minute. Toarnă apa amestecată cu o lingură cu ulei de măs­line, un praf de sare şi îrcor- porează făina, frământând atât cât să obţii un aluat care nu se lipeşte de mâini.

Acoperă şi lasă la cald tmp de o jumătate de oră. Intinde aluatul cu mâinile şi aşază-l în tava unsă. Pre­sară cimbru/oregano şi pre­sează bine cu palmele şi dă la cuptorul încins pentru 15-20 de minute.

Unge blatul cu sosul format din suc de roşii, sare, piper şi cimbru uscat. Din loc în loc, aşază felii de mozzarella, cubuleţe de brânză de capră, de bivoliţă, telemea şi prazul tăiat după preferinţă.

Presară piper şi parmezan după gust şi dă la cuptorul încălzit. Serveşte fierbinte, alături de un pahar cu vin roşu.

Pizza rustica

Pizza rustica

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.