Pizza cu dovlecel, masline si rosii

Printeaza

Pizza cu dovlecel, masline si rosii din: făină, zahar, sare, drojdie uscata, ulei de masline, oregano, masline, dovlecei, ardei rosu, rosii sau rosii uscate, mozzarella.

Ingrediente:Pizza cu dovlecel, masline si rosii

  • 300 g făină
  • câte 1/2 linguriţă zahăr şi sare
  • 1 plic drojdie uscată
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 vârf de cuţit de oregano

Pentru topping:

  • 200 g măsline
  • 2 dovlecei mici
  • 1 ardei roşu
  • 2 roşii sau 3 linguri roşii uscate
  • 100 g mozzarella

Mod de preparare:

Pentru aluat, amesteci toate ingredientele solide cu 3 linguri ulei şi apă călduţă.

Omogenizezi amestecul şi îl frămânţi puţin, îl presari cu puţină făină, îl acoperi cu un şervet şi îl laşi să crească la cald.  Pentru topping, cureţi dovleceii şi ardeiul.

Tai măslinele în felioare, dovleceii şi roşiile în ron­dele fine, iar ardeii în fâşii subţiri. Pe masa de lucru pre­sărată cu făină, întinzi alu­atul pentru pizza sub forma unui disc mare cât tava (30-32 cm).

Tapetezi cu aluat forma pentru pizza, în prealabil unsă cu uleiul rămas.

Presari legumele, după care coci pizza timp de 10 minute, în cuptorul preîncălzit, la foc mediu. Scoţi forma, presari mozzarella şi continui coacerea pen­tru încă 5 minute, la foc mic.

Pentru şcoală, ambalezi porţia în folie, după ce s-a răcit complet. O poţi unge sau nu cu un strat fin de ketchup.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.