Pizza cu carne tocata de pui

Printeaza

O reteta de pizza cu faina, drojdie, carne de pui, rosii, parmezan, zahar tos, pasta de tomate, ceapa, usturoi, masline, ulei de masline, cimbru, sare si piper.

Ingrediente:Pizza cu carne tocata de pui

  • 500 g făină
  • 300 ml apă
  • 25 g drojdie
  • 500 g carne de pui
  • 5 roşii
  • 100 g parmezan
  • o linguriţă de zahăr tos
  • o lingură de pastă de tomate
  • o ceapă
  • doi căţei de usturoi
  • 100 g măsline feliate
  • 100 ml ulei de măsline
  • cimbru
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Drojdia se amestecă bine cu apa călduţă, o linguriţă de sare, zahărul tos, o lingură de ulei şi făină până rezultă o compoziţie lichidă. Se lasă la dospit zece minute, se amestecă bine cu restul de făină şi se frământă până rezultă un aluat elastic.

Carnea de pui se dă prin ma­şina de tocat şi se pune într-un castron. Ceapa se curăţă de foi, se toacă mărunt şi se căleşte în puţin ulei împreună cu usturoiul feliat. Când ceapa a devenit aurie se adaugă carnea, se căleşte până devine albă, se adaugă trei roşii date prin râzătoare şi pasta de tomate.

Se condimentează, se fierbe până scade sosul şi se ames­tecă bine cu cimbru. Se împarte alu­atul în patru, se fac foi rotunde şi se aşază într-o tavă presărată cu făină. Se ung cu sos, se aşază felii de roşii, măslinele, parmezan ras şi se coc la foc mediu până ce parmezanul are o culoare aurie.

Dacă aluatul este prea moale, se mai adaugă făină trep­tat ca să nu iasă prea tare.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.