Piept umplut cu tocătură de carne cu garnitură de legume de sezon, cartofi sotaţi, paste făinoase şi salată

Printeaza

Piept umplut cu tocătură de carne cu garnitură de legume de sezon, cartofi sotaţi, paste făinoase şi salată

Ingrediente:Piept umplut cu tocătură de carne cu garnitură de legume de sezon, cartofi sotaţi, paste făinoase şi salată

  • 1 piept de viţel grăsuţ de circa 1,500 kg
  • 100 g unt
  • 2 felii franzelă
  • 1 ceapă
  • 2 ouă
  • sare
  • piper
  • 1legătură pătrunjel
  • 250g carne viţel (resturi de la piept)
  • puţin zarzavat
  • 1/2 1 supă, oase de viţel

 

Mod de preparare:

Se aşază pieptul pe tocător. Cu un cuţit se taie pieliţa de la suprafaţa oscioarelor ca să se scoată uşor, apoi cu un cuţit fără vîrf şi cu mina se face loc în interiorul pieptului pentru umplutură (atenţie ca pieptul să nu se per­foreze).

Carnea rămasă se dă prin maşina de tocat cu ceapa sotată, franzela în­muiată şi stoarsă. Se amestecă cu verdeaţă tocată, sare, piper şi 2 ouă.

Cu această tocătură se umple carnea, se frige înăbuşit în tavă cu unt, sare, pi­per, zarzavat, 1 ceapă, oase de viţel sparte, ca sosul să iasă gustos şi concen­trat.

Cînd carnea este gata se scoate şi se face sosul cu 1/2 lingură făină, 1/21 supă sau sos de friptură. Se fierbe la foc domol circa 35 minute şi se stre­coară. Pieptul se taie felii mai groase, se aşază pe platou şi se garniseşte cu legume de sezon, cartofi (fierţi şi sotaţi în unt) şi paste făinoase fierte şi date în unt.

Sosul se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe friptură. Se serveşte cu salată de sezon.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.