Picior de miel a la grec

Printeaza

Picioar de miel a la grec din: picioare de miel, lamai, oregano, cartofi, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente:Picior_de_miel_a_la_grec

  • 4 picioare de miel (partea inferioara)
  • 4-6 lamai
  • 1 lingurita oregano
  • 3-6 cartofi
  • 1/2 cana ulei de masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Dă drumul cuptorului să se încălzească la 200°C. Aşază într-o tavă (pref. teflon) picioarele de miel – pe care le-ai împănat bine cu usturoi – şi stoarce o lămâie pe toată suprafaţa cărnii. Freacă zdravăn apoi carnea cu lămâia stoarsă, înmuind-o şi în sucul scurs.

Dacă rămâne pulpă de lămâie pe suprafaţa cărnii, las-o. Presară pe carne oregano, sarea şi piperul. Adaugă ule­iul şi pune tava în cuptorul încins timp de 5 minute – adaugă apoi şi cartofii tăiaţi mai mare.

Acoperă cu folie de aluminiu pentru primele 30 minute ca să se înăbuşe. Descoperă tava şi mai lasă aproximativ 45 de minute sa se rumeneasca.

Picior de miel a la grec

Picior_de_miel_a_la_grec

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.