Peşte prăjit

Printeaza

Peşte prăjit 

Ingrediente:Peşte prăjit

  • peşte
  • sare
  • lapte
  • făină
  • ulei

Mod de preparare:

Se curăţă peştele de solzi, se scot intestinele şi se spală sub apă curgătoare (la robinet). Peştele nu trebuie spălat într-un vas cu apă, deaorece stînd în apă pierde din gust. Se zvîntă bine cu o cîrpă curată.

Se sărează apoi imediat şi se lasă 2—3 ore, timp în care absoarbe sarea şi se întăreşte. Se unge apoi cu lapte, se dă prin făină şi se prăjeşte în ulei încins. Dacă uleiul nu este bine încins, peştele fierbe în loc să se prăjească, pierzînd din gust şi din culoare.

După ce peştele s-a prăjit se trage tigaia pe foc mai slab, pentru ca să se pătrundă înăuntru şi să nu se pîrlească pe dinafară. Peştele care nu este bine prăjit se alterează repede.

 

Pofta bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.