Peste cu morcovi si sos de mustar

Printeaza

Peste cu morcovi si sos de mustar din: morcovi, unt, sare, piper, patrunjel, smantana, mustar, peste.

Ingrediente:Peste cu morcovi si sos de mustar

  • 1 kg morcovi
  • 20 g unt
  • sare
  • piper
  • 150 ml zeama concentrata de legume
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 pahar smantana
  • 1 lingura mustar potrivit de iute
  • 600 g peste

 

Mod de preparare:

Se spala morcovii, se curata de coaja si se taie felii. Se calesc in untul incins, se sting cu zeama de zarzavat si se lasa sa fiarba, cu capac, circa 5 minute.

Se incinge cuptorul la 200C. Patrunjelul spalat si zvantat se toaca marunt, se amesteca cu smantana si mustarul si se gusta sosul de sare si piper.

Se spala pestele, se zvanta, se taie in patru (daca fileul este intreg), se sareaza si se pipereaza. Jumatate din sosul cu smantana si mustar se amesteca cu morcovii fierti si se toarna intr-o forma rezistenta la foc.

Deasupra se aseaza bucatile de peste, care se acopera cu restul de sos.

Se baga la cuptor, se lasa 15 minute sa se patrunda si se serveste imediat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.