Peste aromat cu orez

Printeaza

Peste aromat cu orez din: ulei de masline, ceapa, turmeric, boabe de mustar, seminte de chimion, fulgi de ardei iute, ghimbir, usturoi, rosii, naut, supa de peste, tamarind, macrou, orez brun, fugi de migdale, coriandru.

Ingrediente: Peste_aromat_cu_orez

  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 ceapa, feliata
  • 1 lingurita de turmeric macinat
  • 1 lingurita boabe de mustar
  • 1/2 lingurita seminte de chimion
  • 1/2 lingurita fulgi de ardei iute
  • 1/2 bucata ghimbir, tocat
  • 1 catel de usturoi, ras
  • 1 conserva de 400g de rosii tocate
  • 200g de naut, din conserva, boabele scurse
  • 1/2 cana supa de peste
  • 2 linguri de pasta tamarind
  • 350g de macrou proaspat, taiat bucati

Ingrediente pentru servire:

  • 250g de orez brun fiert
  • 25g fulgi de migdale
  • 1 legatura de coriandru, tocat

Mod de preparare:

Incinge uleiul intr-o oala nonaderenta cu capac. Pune in ea ceapa si caleste-o, acoperita, timp de 5 minute, amestecand ocazional, pana cand isi schimba culoarea. Adauga condimentele intregi si macinate, ghimbirul si usturoiul, amesteca-le circa 30 de secunde, pentru a-si elibera aroma, apoi toarna rosiile si o conserva plina cu apa, urmate de naut si supa.

Acopera mancarea si las-o pe foc 20 de minute.

Incorporeaza pasta tamarind adauga macroul, apoi acopera si mai gateste totul 8 minute. Intre timp, incalzeste orezul conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi transfera-l intr-un bol si amesteca-l cu migdalele si coriandrul. Serveste-l cu sosul.

Peste aromat cu orez

Peste_aromat_cu_orez

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.