Pătrate cu ricotta

Printeaza

Pătrate cu ricotta din: faina, ricotta, zahar pudra, unt, oua, smantana, lamaie si drojdie de bere.

Ingrediente:Patrate_cu_ricotta

  • 220 g faina
  • 250 g ricotta
  • 200 g zahar pudra
  • 180 g unt
  • 4 oua
  • 200 ml smantana
  • 1 lamaie
  • 1 lingurita cu drojdie de bere

 

Mod de preparare:

Amestecă făina cu drojdia de bere, jumătate din cantitatea de zahăr şi untul la temperatura camerei. încorporează un ou şi amestecă.

Toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi coace 15-20 de minute. Amestecă ricotta cu smântână, coaja rasă şi sucul de lămâie, restul de zahăr şi ouăle rămase.

Toarnă amestecul peste aluatul din cuptor şi coace 25 de minute. Lasă să se răcească, ţine prăjitura la frigider cel puţin două ore, apoi tai-oîn pătrate şi serveşte-o.

Pătrate cu ricotta

Patrate_cu_ricotta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.