Pateuri cu peşte şi capere

Printeaza

O reteta delicioasa de pateuri cu: aluat foitaj, peste, cepa, morcov, faina, smantana, capere, oua, ulei, vin alb sec, sare, piper, rozmarin.

Ingrediente:Pateuri_cu_peste_si_capere

  • un pachet aluat de foitaj
  • un kilogram fileuri de peşte
  • o ceapă
  • un morcov
  • 30 g făină
  • 150 ml smântână
  • 50 g capere
  • două ouă
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 150 ml vin alb sec
  • sare
  • piper
  • rozmarin

Mod de preparare:

Fileurile de peşte se fierb, se curăţă de oase şi se toacă mărunt. Morcovul şi ceapa se curăţă, se spală şi se toacă. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun legumele şi se călesc. Când s-au înmuiat, se scurg de ulei şi se lasă peste peşte. Se amestecă bine cu un ou, sare şi piper şi se lasă să se odihnească zece minute.

Foitajul se dezgheaţă la tem­peratura camerei, se taie drep­tunghiuri şi fiecare se crestează pe o margine.

Se pune umplutura pe marginea intreaga, se ruleaza, se ung cu ou batut si se coc la foc mediu pana devin aurii. In uleiul ramas de la legume se caleste faina, se adauga vinul si se fierbe 5 minute amestecand continuu.

Se adauga smantana, caperele, sare si piper dupa gust. Se fierb pana se ingroasa sosul, se presara rozmarin tocat si se ia de pe foc.

Pateuri cu peşte şi capere

Pateuri_cu_peste_si_capere

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.