Pateuri cu fructe de padure

Printeaza

Pateuri cu fructe de padure din: aluat de foitaj, budinca de capsuni, lapte, zahar tos, fructe de padure congelate, zahar vanilinat, menta, gris, ou, frisca.

Ingrediente:Pateuri_cu_fructe_de_padure

  • un pachet aluat de foitaj
  • un plic budinca de capsuni
  • 350 ml lapte
  • 100 g zahar tos
  • 400 g fructe de padure congelate
  • zahar vanilinat
  • o lingura cu menta tocata
  • 300 g fructe de padure crude
  • 50 g gris
  • un ou
  • 300 ml frisca

 

Mod de preparare:

Budinca se prepară conform instrucţiunilor de pe plic, se amestecă bine cu zahărul tos, două pliculeţe zahăr vanilinat şi se lasă să se răcească.

Se amestecă apoi cu fructele congelate sau decongelate, dar scurse de suc, grişul şi menta tocată.

Se întinde aluatul de foitaj pe un tocător, se presează cu un sucitor ca să se subţieze puţin foaia şi se taie dreptunghiuri.

La fiecare dreptunghi se crestează pe jumătate de aluat câteva linii. Se pune compoziţie pe partea de aluat întreagă, se ung marginile cu ou, se suprapun părţile tăiate şi se presează pe margini ca să se lipească.

Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se ung deasupra cu ou şi se introduc în cuptorul încins.

Se coc la foc mediu până devin aurii, se lasă să se răcească în tavă cinci minute apoi se scot pe un grătar de bucătărie.

Se servesc calde sau reci, cu frişcă amestecată cu fructele de pădure crude, strivite puţin.

Pateuri cu fructe de padure

Pateuri_cu_fructe_de_padure

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.