Pate cu vin in foietaj

Printeaza

Pate cu vin in foietaj din: aluat de foietaj, pulpa de porc, carne de vitel, vin, coniac, ceapa, esalote, patrunjel, maghiran, nucsoara, cimbru, piper, salvie, smantana, oua, sare.
Ingrediente:Pate cu vin in foietaj

  • 700 g aluat de foitaj
  • 400 pulpă de porc
  • 400 g vrăbioară de viţel
  • 50 ml riesling
  • 60 ml coniac
  • 2 cepe
  • eşalote
  • pătrunjel
  • 1/4 linguriţă măghiran uscat
  • 1/4 linguriţă nucşoară rasă
  • 1/4 linguriţă cimbru
  • 1/2 linguriţă piper alb măcinat
  • 1/4 linguriţă salvie
  • 200 ml smântână
  • 2 ouă
  • 1 gălbenuş
  • sare

Mod de preparare:

Se taie toată carnea în felii foarte subţiri şi se marinează 2 ore într-un amestec format din vin, coniac, eşalotele tăiate în bucăţi, pătrunjel tocat, sare, piper şi mirodenii. Cu 3/4 din cocă se tapetează fundul şi pereţii unei terine de dimensiuni potrivite. Se pune în interior amestecul de carne şi marinată. Deasupra se pune restul de cocă, asemenea unui capac, se udă uşor marginile celor două foi de cocă şi lipesc bine, presându-le cu degetele.

Se dă o gaură rotundă (de circa 2 cm diametru) în mijlocul capacului de cocă. Se unge foaia de deasupra cu gălbenuş.

Se introduce terina în cuptorul încins şi se coace, la foc mediu, timp de circa 40-45 de minute. După acest timp, se scoate vasul din cuptor şi se toarnă, prin gaura din foaie, smântână bine bătută cu ouăle. Se reintroduce în cuptor şi se mai coace 10-15 minute.
Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.