Pastravi umpluti a la navara

Printeaza

Pastravi umpluti a la navara din: pastravi, ciuperci, bacon, unt, coniac, Sherry, ou, rozmarin, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Pastravi umpluti a la navara

  • 6 pastravi mari
  • 150 g ciuperci proaspete
  • 150 g felii subtiri de bacon afumat
  • 50 g unt
  • 1 lingurita coniac
  • 1/2 ceasca Sherry
  • 1 ou
  • 1 lingurita rozmarin tocat
  • 2 lingurite de patrunjel tocat
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Păstrăvii se curăţă, se spală şi se pudrează cu sare şi piper după gust. 100 g ciuperci şi 50 g bacon se toacă mărunt, se pun într-o tigaie cu 50 g unt încins şi se lasă să se înăbuşe bine. Când zeama ciupercilor a scăzut, se adaugă pătrunjelul şi rozmarinul şi se mai dă într-un clocot. Se ia de pe foc, iar când amestecul s-a răcit se încorporează oul crud, coniacul, sare şi piper după gust.

Cu această compoziţie se umplu păstrăvii, burţile prinzându-se cu scobitori, ca sa nu iasă umplutura. Se încinge restul de unt într-o tigaie şi se prăjesc în el păstrăvii, pe ambele părţi. Când sunt gata, se scot din tigaie şi se ţin la cald.

In tigaia în care a fost peştele, se pune restul de felii de bacon, tăiate fâşii lungi şi nu prea subţiri, precum şi restul de ciuperci tăiate felii pe înălţime, fără a se desprinde picioruşele şi se rumenesc 5 minute împreună. Păstrăvii se aşază pe un platou termorezisţent, se repartizează deasupra lor feliile de bacon şi ciuperci rumenite.

Se stropesc peştii cu zeama şi grăsimea din tigaie, apoi se pune peste ei şi toată cantitatea de Sherry. Se bagă în cuptorul încins, cam 10 minute.
Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.