Pastravi Meunier

Printeaza

Pastravi Meunier din: pastrav, ulei, faina, lapte, cartofi, unt, patrunjel, sare de lamaie, piper, sare, capere, lamaie.

Ingrediente:

  • 2 kg pastravPastravi_meunier
  • 200 ml ulei
  • 100 g faina
  • 100 ml lapte
  • 2 kg cartofi
  • 200 g unt
  • 50 g patrunjel
  • 5 g sare de lamaie
  • 2 g piper
  • 50 g sare
  • 100 g capere
  • 1 lamaie

Mod de preparare:

Cureţi pastravii de solzi, le scoti intestinele si branhiile, ii speli, ii sarezi si ii treci prin lapte si faina, apoi ii prajesti in ulei fierbinte pe ambele parti, in mod uniform. Dupa prajire, scoti pastravii pe un platou si ii tii la cald.

Din unt, patrunjel curatat, spalat si taiat marunt, sare de lamaie dizolvata in apa si piper pisat, prepari sosul Meunier.

Cureti cartofii de coaja, ii speli, ii tai bucati ca pentru natur si ii fierbi in apa cu sare. Asezi pastravii pe un platou, pe portii, cu cartofii natur alaturi. Torni sosul peste peste si cartofi. La fiecare portie calda, adaugi o felie de lamaie, capere si patrunjel taiat marunt.

Pastravi Meunier

Pastravi_meunier

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.