Paste bologneze cu vin rosu
PrinteazaPaste bologneze cu vin rosu din: spaghete, carne de vita, ceapa, morcovi, telina, rosii, bulion, vin rosu, supa de vita, ulei, sare, piper.
- 1 pungă spaghete
- 500 g carne de vită tocată
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 1 fir ţelină
- 2 roşii foarte bine coapte
- 2 linguri bulion
- 300 ml vin roşu
- 200 ml supă de vită
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ceapa tăiată mărunt, morcovii trecuţi prin răzătoarea cu ochiuri mici şi telina tăiată cubuleţe se pun la călit în ulei. Când s-a înmuiat ceapa, se pune carnea, se desface cu lingura si se lasă pe foc aproximativ 10 minute.
Se adaugă apoi roşiile tăiate cuburi, fără pieliţe, bulionul, vinul, supa, sare si piper. Se lasă pe foc timp de o oră la foc mic şi se aduce sosul la masă cu pastele fierte.
Pofta buna!