Pastasciutta

Printeaza

Pastasciutta din: spaghete, ulei de masline, morcov, telina, ceapa, usturoi, pasta de rosii, nucsoara, busuioc, parmezan, sare, piper.

Ingrediente:Pastasciutta

  • 350 g spaghete integrale
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 1 morcov
  • 1 tulpină de ţelină
  • 1/2 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 200 g pastă de roşii
  • 1 vârf de cuţit nucşoară
  • 2 frunze de busuioc verde
  • 50 g parmezan ras
  • piper alb măcinat
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli legumele. Tai ceapa mărunt, toci tulpina de ţelină şi dai morcovul pe răzătoarea fină.

Căleşti în uleiul de măsline ceapa, iar când devine transparentă, adaugi morcovul şi tulpina de ţelină.

După 3-4 minute, torni pasta de roşii diluată cu apă, pui usturoiul curăţat, dar întreg, frunzele de busuioc spălate, nucşoara, sare şi piper după gust. Laşi să fiarbă la foc mic, cel mult 5 minute. Stingi focul şi scoţi busuiocul.

Fierbi pastele al dente, urmând instrucţiunile de pe ambalaj, în apă cu puţină sare. Când sunt gata, le scurgi în strecurătoare şi le adaugi în sosul de legume, amestecând uşor, până la omogenizare.

Când serveşti pastele, presari parmezan ras pe fiecare porţie.

Pastasciutta

Pastasciutta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.