Pasta de chilli cu usturoi si otet
PrinteazaPasta de chilli cu usturoi si otet din: ardei chilii, usturoi, ketchup dulce, otet, sare.
- 400 g ardei chilii
- 6 căţei de usturoi
- 150 ml ketchup dulce
- 2 linguri oţet
- 1 lingură sare
Mod de preparare:
Se curăţă ardeii de codiţe şi, dacă doreşti, se pot scoate şi seminţele. Se taie bucăţi mai mici, se pun într-o oală, se stropesc cu puţin ulei de măsline şi se călesc aproximativ 5 minute, până când se înmoaie.
Se amestecă bine, se adaugă ketchup-ul, sarea, oţetul, usturoiul presat şi se fierbe, amestecând constant, până când devine o pastă groasă.
Se pune pasta în borcane mici şi se sterilizează aproximativ 5 minute, la 90° C, iar borcanele mai mari timp de 10 minute.
Pasta de chilli cu usturoi si otet
Pofta buna!