Paine cu salvie proaspata si ceapa

Printeaza

Paine cu salvie si ceapa

Ingrediente:Paine cu salvie proaspata si ceapa

  • 50 g unt/margarina
  • 1 ceapa taiata marunt
  • 225 g faina obisnuita
  • 225 g faina integrala
  • 1/2 lingurita drojdie bere uscata si un praf sare
  • 300 ml lapte cald
  • 2 linguri frunze salvie proaspete
  • faina pentru tapetat
  • 1 lingura sare grunjoasa

 

Mod de preparare:

Se topeste untul intr-o tigaie si se adauga ceapa, lasand 4-5 minute pana se inmoaie.

Se amesteca cele 2 cantitati de faina si se incorporeaza untul ramas.

Se pune drojdia si sarea. Se toarna laptele cald in mijlocul compozitiei. Se amesteca pana devine o pasta omogena. Se pune salvia si ceapa si se amesteca pe o planseta pudrata cu faina timp de 4-5 minute.

Aluatul se lasa sa creasca timp de 1 ora intr-un loc cald. Dupa aceea se modeleaza foema unei paini rotunde cu diametrul de 18 cm. Painea se aseaza in tava unsa. Pe mijlocul painii se cresteaza cu cutitul o cruce in care se pune inca putina sare si faina.

Se acopera cu un servet si se mai lasa inca 30 de minute intr-un loc cald. Intre timp se incinge cuptorul.

Se coace 15-20 de minute, pana devine aurie si crocanta.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.