Ostropel de pui cu mamaliguta

Printeaza

Ostropel de pui cu mamaliguta din: pulpe de pui, ceapa, usturoi, ulei, frunze de patrunjel, pasta de rosii, ardei capia, sare, piper.

Ingrediente:Ostropel_de_pui_cu_mamaliguta

  • 8 pulpe de superioare de pui, dezosate
  • 1 ceapa mare
  • 4 fire de usturoi verde
  • 4 linguri ulei
  • 1 legatura mica frunze de patrunjel
  • 200 g pasta de rosii si ardei capia
  • sare
  • piper negru macinat

 

Mod de preparare:

Speli pulpele, le laşi să se scurgă şi le înăbuşi într-o tigaie cu 2 linguri ulei încins, întorcându-le pe toate părţile şi picu-rând câte puţină apă rece.

Cureţi ceapa şi usturoiul verde. Tai mărunt ceapa, iar usturoiul în rondele fine.

Incingi într-o cratiţă uleiul rămas şi căleşti uşor ceapa, până devine aurie.

Pui pulpele în cratiţă, peste ceapă, apoi stingi cu apă fierbinte, cât să le acopere. Laşi pulpele şi legumele să fiarbă timp de 15-20 de minute, până când carnea se pătrunde.

Adaugi pasta de roşii, sare şi piper după gust, usturoiul tăiat mărunt şi le mai laşi 5 minute la foc mic.

Presari pătrunjelul fin tocat şi iei vasul de pe foc. Serveşti ostropelul cu mămăliguţă alături.

Ostropel de pui cu mamaliguta

Ostropel_de_pui_cu_mamaliguta

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. De cand nu am mai facut un ostropel, multa vreme a trecut

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.