Omleta cu urzici

Printeaza

Omleta cu urzici din: oua, cascaval, telemea, ceapa verde, urzici, ulei de masline, sare si piper.

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 4 linguri cascaval ras
  • 300 g telemea
  • 1 legatura ceapa verde
  • 250 g urzici
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Alegeţi urzicile, spălaţi-le şi fierbeţi-le 15 minute, apoi scurgeţi-le de apă şi tocaţi-le mărunt.

Spargeţi ouăle şi bateţi-le bine 2 minate. Adăugati caşcavalul ras, sare şi piper. Din compoziţia obţinută prăjiţi pe ambele părţi 2 foi de omletă.

Amestecaţi ceapa tăiată mărunt cu telemeaua sfărâmată cu furculiţa.

Frecaţi amestecul cu o lingură de lemn până devine cremos. Ungeţi foile de omletă cu acest amestec pus în strat uniform.

Pe mijlocul foii aşezaţi un strat de urzici.

Infăşuraţi omleta în jurul urzicilor, pentru a obţine un rulou. Pentru aceasta vă puteţi ajuta de o folie de bucătărie.

Puneţi rulourile la frigider pentru 2 ore. Scoateţi rulourile răcite, eliminaţi folia şi tăiaţi-le în bucăţi de 3 – 4 cm.

Aşezaţi bucăţile cu tăietura în sus pe un platou pe care aţi pus un strat de ceapă verde tăiată mărunt, sau de felioare de ridichi.

Omleta cu urzici

Omleta_cu_urzici

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • omleta cu urzici

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.