Ochiuri romanesti cu spanac

Printeaza

Ochiuri romanesti cu spanac din: spanac, ouă, ulei, lămâie.

 

Ingrediente:

  • 3 kg spanac
  • 20 ouă
  • 100 ml ulei
  • 200 g lămâie

 

 

Mod de preparare:

Se taie rădăcinile şi se aleg bine foile de spanac, spălându-le pe fiecare, cu atenţie, ca să nu rămână murdare cu noroi.

Se pun apoi la fiert în apă clocotită şi cu vasul acoperit.

Când au fiert, .se scurge apa şi se mărunţesc. Se adaugă zeamă de lămâie şf ulei cald.

Apoi, peste spanacul astfel pregătit, se pun câte două ochiuri.

 

Oua ochiuri cu sparanghel

Oua ochiuri cu sparanghel

Oua ochiuri cu sparanghel din: sparanghel, unt, oua, parmezan, sare, piper. Ingrediente:  500 g sparanghel 5 linguri unt 4 oua 4 linguri parmezan ras sare si piper     Mod de preparare: Curatati si taiati capetele de la sparanghel. Spalati bine in apa rece. Fierbeti cateva minute in apa cu sare. Topiti putin unt intr-o […]

Anghinare cu oua ochiuri

Anghinare cu oua ochiuri

Anghinare cu oua ochiuri din: anghinare, oua, otet, patrunjel, tarhon, unt, sare, piper. Ingrediente: 5 bucăţi anghinare 6 ouă oţet de vin pătrunjel tarhon unt sare piper   Mod de preparare: Anghinarea se fierbe în apă clocotită cu sare şi se foloseşte numai carnea frunzelor. Se rumeneşte în unt şi se aşează pe o farfurie […]

Oua ochiuri in parjoale

Oua ochiuri in parjoale din: carne, paine, usturoi, ou, maghiran, patrunjel, sare, ulei. Ingrediente: 500 g carne tocată 2 felii pâine înmuiată în lapte gălbenuş crud 5-6 căţei de usturoi sare pătrunjel 1 vârf cuţit de maghiran pesmet 50 ml ulei 50 g unt sau margarină 6 ouă piper   Mod de preparare: Pune într-un […]

 

Mamaliga cu branza, unt si oua ochiuri la cuptor

Mamaliga cu branza, unt si oua ochiuri la cuptor

Mamaliga cu branza, unt si oua ochiuri la cuptor din: apa, malai, sare, unt, telemea, oua, smantana. Ingrediente: 1,5 l apă 400 g mălai sare 3 linguri cu unt 300 g brânză telemea dată pe râzătoare sau brânză frământată de oi 2 ouă 3 linguri cu smântână   Mod de preparare: Faceţi o mămăligă obişnuită […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.