Naut aromat, orez pufos si salata de patrunjel

Printeaza

Naut aromat, orez pufos si salata de patrunjel din: orez basmati, apa,sare, cuisoare, naut, usturoi,ulei de masline,ceapa, boia iute, ghimbir, nucsoara, piper, pasta de rosii,zahar brun,patrunjel, rosii, zeama de lamaie.

 

Ingrediente pentru orez:

  • 100 g orez basmati
  • 400 ml apa
  • sare
  • 2 cuisoare

Ingrediente pentru naut:

  • 200 g naut din conserva
  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 2 linguri boia de ardei usor picanta
  • putin praf de ghimbir
  • 1 lingurita de nucsoara
  • piper
  • 200 g pasta de rosii
  • 2 lingurite zahar brun

Ingrediente pentru salata:

  • 2 legaturi patrunjel
  • 2 rosioare
  • 3 linguri ulei de masline
  • zeama de lamaie
  • sare

 

Mod de preparare:

Pregatesti orezul, fierbi orezul basmati in apa rece cu sare si cuisoare, conform instructiunilor de pe ambalaj.

Orezul este gata cand a absorbit toata apa si este al dente, avand bobul intreg. Il rasfiri folosind o furculita.

Pregatesti nautul, intr-o tigaie non aderenta, incingi uleiul, calesti ceapa taiata fin, adaugi usturoiul, ghimbirul, boiaua de ardei, nucsoara, piperul si nautul scurs.

Amesteci bine si lasi aromele sa se imbine timp de 2 minute. Sare nu mai pui la naut.

Adaugi pasta de rosii si zaharul brun si lasi sa fiarba la foc mic, inca 5-10 minute.

Pregatesti salata, toci patrunjelul nu foarte fin, rosioarele in cubulete si asezonezi cu sare, ulei si zeama de lamaie.

Servesti orezul cald, alaturi de nautul dulce-picant si salata acrisoara de patrunjel.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.