Mustar din legume cu ardei capia si rosii

Printeaza

Mustar din legume cu ardei capia si rosii din: ardei capia, rosii, ceapa, usturoi, zahar, sare, ardei iuti, otet, seminte de mustar, ulei, scortisoara, boia, cuisoare, amidon.

 

Ingrediente:Mustar_din_legume_cu_ardei_capia_si_rosii

  • 2 kg ardei capia
  • 1 kg rosii
  • 2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 150 g zahar
  • 2 linguri sare
  • 2 ardei iuti
  • 2 linguri otet
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura seminte de mustar
  • 1/2 lingurita de scortisoara
  • 1 lingura boia
  • 5 cuisoare
  • 2 linguri amidon

 

Mod de preparare:

Se spală ardeii, se taie jumătăţi, se scot seminţele şi se taie bucăţele.

Se taie roşiile spălate în sferturi şi ceapa curăţată, în bucăţele mici. Se toacă mărunt us­turoiul curătat.

Se pun toate legume­le într-o cratiţă mare, se adaugă zahărul, sarea, oţetul, uleiul, seminţe­le de muştar, scorţişoara măcinată, boiaua şi cuişoarele.

Se lasă pe foc până dă într-un clocot, apoi se mai lasă până când legumele sunt moi.

Se scot cuişoarele, se lasă compoziţia să se răcească puţin, apoi se dă prin blender.

Se pune din nou la fiert şi se adaugă amidonul amestecat cu putină apă. 

Se pune compoziţia fierbinte în borcane cu­rate, se acoperă cu capac, se întorc cu susul în jos şi se lasă să se răcească com­plet.

Se poate servi cu frip­turi.

Mustar din legume cu ardei capia si rosii

Mustar_din_legume_cu_ardei_capia_si_rosii

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.