Muschi de vita in crusta de aluat

Printeaza

O reteta delicioasa de muschi de vita cu: muschi de vita, sare, aluat, ceapa rosie, pasta de masline, piper, unt, frunze de salvie, ulei, vin rosu sec, broccoli.

Ingrediente:

  • 2 kg muşchi de viţel
  • sare grunjoasă
  • 500 g aluat franţuzesc
  • 4 cepe roşii
  • 50 g pastă de măsline
  • piper negru şi roşu măci­nat şi boabe
  • 75 g unt sărat
  • 2-3 frunze salvie
  • 3-4 linguri ulei de fioarea-soarelui
  • 200 ml vin roşu sec
  • un kg broccoli

Mod de preparare:

Se scoate aluatul din congelator şi se lasă să se încălzească la temperatura camerei pentru a fi uşor de modelat. Se curăţă, se spală ceapa roşie şi se taie rondele. Se freacă cu sare şi se bagă în cuptorul preîncălzit.

Se lasă în cuptor să se rumenească şi apoi se scoate, se lasă să se răcorească şi se zdrobeşte cu blenderul. Peste ceapă, se adaugă untul, salvia toca­tă mărunt şi pasta de măsline. Se presară piper şi 2-3 linguri de vin.

Cu pasta obtinuta, se unge muschiul de vita, se mai stropeste cu vin si se lasa la rece 2-3 ore sau chiar 24 ore. Astfel, carnea de vitel se fragezeste si nu necesita coacere indelungata si uscare.

Se intinde aluatul, se infasoara muschiul de vitel si se aseaza in tava. Se introduce in cuptorul cald si se coace la foc mic. Dupa ce s-a rumenit crusta de aluat, se scoate si se lasa sa se racoreasca. Se serveste cu garnitura de broccoli fiert.

 

Pofta buna!

2 comentarii

  1. Adriana Valentina

    E prea greu de facut

  2. Nu e greu deloc, e chiar usor, o data ce inveti sa-l faci 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.