Musaca din piure

Printeaza

O reeta de musaca din piure din: cartofi, carne tocata, foi de lasagna, oua, ceapa, marar, patrunjel, unt, lapte, cascaval, sare, piper, busuioc, ulei, pasta de rosii si pesmet.

Ingrediente:Musaca din piure

  • 1 kg cartofi (de preferat, albi)
  • 500 g carne tocată (amestec vită şi porc)
  • 1 pachet foi de lasagna
  • 2 ouă
  • 1 ceapă medie
  • 1 legătură de mărar
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 lingură cu unt pentru piure
  • 1 ceşcuţă cu lapte
  • 100 g caşcaval ras
  • sare,
  • piper
  • busuioc
  • ulei
  • 2-3 linguri pastă de roşii
  • pesmet
  •  unt pentru uns

 

Mod de preparare:

Prepară piureul: fierbe cartofii cam 15 minute, pasează-i şi adaugă laptele şi untul. Amestecă până obţii un piure fin, fără coco¬loaşe; potriveşte gustul de sare şi piper.

Toacă ceapa şi pune-o la călit în ulei. Adaugă carnea tocată şi pasta de roşii diluată cu un pic de apă.

Inainte de a lua de pe foc, pune în tigaie verdeaţa tocată şi amestecă. Fierbe foile de lasagna conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

Lasă-le la scurs pe un şervet de bucătărie. încinge cuptorul. Unge cu unt o tavă cu margini înalte şi tapeteaz-o cu pesmet.

Asamblează musacaua: pune pe fundul tăvii două foi de lasagna, una lângă alta (cât să acopere suprafaţa tăvii).

Aşază deasupra un strat de carne tocată, unul de foi de lasagna, altul de carne tocată, din nou foi de lasagna, iar la final, pune piureul. Acoperă cu un strat de foi de lasagna, presară caşcaval ras şi dă la cuptor 40 de minute.

Când musacaua este aproape gata, scoate-o din cuptor şi întinde deasupra ouăle bătute. Dă-o din nou la cuptor zece minute. Ornează cu frunze de pătrunjel şi serveşte.

Musaca din piure

Musaca din piure

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.