Musaca greceasca cu legume

Printeaza

Musaca greceasca cu legume din: cartofi, dovlecei, vinete, ceapa, rosii, ustuori, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Musaca greceasca cu legume

  • 4 cartofi mari
  • 3 dovlecei
  • 3 vinete
  • 2-3 cepe
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 1 kg de roşii
  • sare
  • piper
  • 150 ml ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Curăţă şi taie rondele cartofii, vinetele şi dovleceii. Căleşte-le pe rând în puţin ulei, apoi scoate-le pe hârtie absorbantă.

Taie roşiile şi ceapa rondele şi usturoiul bucăţele. Căleşte-le până obţii un sos. Sărează şi piperează după gust. Intr-un vas Jena pune puţin sos, apoi aşază un strat de cartofi, sos, un strat de vinete, sos, un strat de dovlecei şi iar sos.

Presară puţin parmezan ras deasupra (opţional).

Da vasul la cuptor şi coace timp de 40 de minute, la foc mediu. La final, decorează cu verdeaţă tăiată mărunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.