Morun au beurre noir
PrinteazaMorun au beurre noir din: morun, unt, sare, piper, sos Meuniere, lamaie, patrunjel.
Ingrediente:
- 6 cotlete de morun (150-200 g fiecare)
- 150 g unt
- sare
- piper
- 500 ml sos Meuniere
- 1 lămâie
- 1 legătură de pătrunjel
Mod de preparare:
Feliile de morun se curăţă de grăsime şi se fierb în apă cu puţină sare şi câteva boabe de piper.
Se păstrează la cald, în apa în care au fiert.
Untul se încinge într-o tigaie şi se ţine pe foc până devine maroniu închis. Pe fiecare farfurie se pune câte o felie de morun fierbinte, stropită din belşug cu unt încins. Se decorează cu felii de lămâie şi frunze de pătrunjel şi se serveşte cu sosul Meuniere alături, în sosieră.
Pofta buna!