Melcisori nostimi
PrinteazaMelcisori nostimi din: carne tocata de porc, ceapa verde, chifle, sare, piper, usturoi, faina, ou, cartofi, sare, piper, smantana, ardei, supa de legume, mustar, lamaie, ulei.
- 500 g carne tocată de porc
- 1 ceapă verde
- 2 chifle uscate
- sare
- piper
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri rase de făină
- 1 ou
Pentru melcişori:
- 1 kg cartofi
- sare
- piper
- 200 ml smântână
- ardei gras
- boabe de piper
Sosul de muştar:
- 1 lingură făină
- 300 ml supă de legume
- 2 linguri muştar
- 2 linguriţe zeamă de lămâie
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Se pun cartofii la fiert. Se pasează cu sare, piper şi smântână, astfel încât să obţinem o compoziţie mai mai tare decât pentru piure. Din această compoziţie se modelează corpurile melcişorilor, având grijă să fie egale.
Se prepară chifteluţele: se pun chiflele la înmuiat în puţin lapte, după care se storc şi se încorporează în carnea tocată. Se adaugă ceapa tocată şi călită, oul, usturoiul ras, sarea şi piperul. Se fac biluţe de mărimea unei nuci, se tăvălesc prin făină şi se prăjesc. Se scot şi se lasă să se scurgă de excesul de grăsime, pe prosoape de hârtie.
Se pune câte o chifteluţă în mijlocul melcişorului, formând căsuţa. în loc de ochi se pun două boabe de piper, iar în loc de gură câte o fâşie de ardei gras.
Pentru sos, se pune uleiul la încins, se adaugă făină şi se lasă puţin la rumenit. Se stinge cu supă rece, se adaugă muştarul şi se lasă până se îngroaşă.
Se potriveşte, după gust, de sare şi zeamă de lămâie.
Pofta buna!