Mancarica de dovlecei cu carne

Printeaza

Mancarica de dovlecei cu carne din: dovlecei, ceapa, carne tocata, marar, bulion, ulei, boabe de piper rosi, piper, sare.

Ingrediente:Mancarica_de_dovlecei_cu_carne

  • 1 kg dovlecei
  • 2 cepe sau 10 fire ceapa verde
  • 150 g carne tocata de pui sau vita
  • 1/2 legtura marar
  • 1 lingurita bulion
  • 50 ml ulei
  • cateva boabe de piper rosu
  • piper negru macinat
  • sare

 

Mod de preparare:

Speli dovleceii şi le tai codiţele, dar nu îi cureţi de coajă. Ii tai în jumătate, pe lungi­me, după care îi tai în ron­dele groase de 1/2 cm sau în bastonaşe lungi de 5-6 cm şi subţiri. Cureţi ceapa şi o toci mărunt.

In uleiul încins, înăbuşi ceapa câteva minute, după care adaugi carnea, torni puţină apă şi continui să le înăbuşi împreună, ameste­când uşor.

După 5 minute pui bulio­nul, condimente după gust, dovleceii şi apă fier­binte, cât să acopere ingredientele. Fierbi mâncarea la foc mic, scuturând periodic cratiţa, cu scurte mişcări orizon­tale. Evită să amesteci cu lingu­ra fiindcă dovleceii se vor zdrobi.

La sfârşit, sărezi mânca­rea după gust şi presari mărarul fin tocat.

Mancarica de dovlecei cu carne

Mancarica_de_dovlecei_cu_carne

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nina Apostoleanu

    Imi place mancarica de dovlecei cu carne

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.