Mămăligă la cuptor cu legume

Printeaza

O reteta delicioasa de mamaliga la cuptor cu legume din: supa de legume, malai, rosii, vinete, ardei gras, morcovi, ceapa, ulei de masline, sare, piper, usturoi, unt, nucsoara si parmezan.

Ingrediente:Mămăligă la cuptor cu legume

  • 1 l supă de legume
  • 400 g mălai
  • 400 g roşii
  • 200 g vinete
  • 1 ardei gras roşu
  • 100 g morcovi
  • 2 cepe
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 2 căţei de usturoi
  • 50 g unt
  • nucşoară
  • 50 g parmezan ras

 

Mod de preparare:

Se dă în clocot supa de legume. Se toarnă mălaiul în ploaie şi se dă puţin în clocot. Se ia vasul de pe foc şi se lasă să se odihnească mămăliga timp de cca 15 min.

Se crestează roşiile şi se intro­duc puţin în apă clocotită.

Se scot, se trec prin jet de apă rece şi se decojesc. Se taie roşiile sferturi şi se curăţă de seminţe; se taie pulpa cubuleţe. Se taie apoi cubuleţe vinetele, ardeiul gras şi morcovii. Se toacă ceapa.

Se încinge cuptorul la 180 °C. Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie şi se căleşte ceapa; se adaugă legumele şi se călesc amestecând cca 5 min.

Se sărea­ză şi se piperează. Se adaugă la mămăligă usturoiul pisat şi untul. Se condimentează după gust cu sare, piper şi nucşoară.

Se repartizează mămăliga, în strat uniform, pe fundul unei forme de sufleu unse. Se repartizează dea­supra legumele şi se presară par­mezan.

Se coace sufleul la cuptor timp de cca 10 min., până devine rumen-auriu.

Mămăligă la cuptor cu legume

Mămăligă la cuptor cu legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.