Lipii umplute cu falafel

Printeaza

Se scurge năutul din 2 conserve a 400g şi apoi se răstoarnă într-un robot de bucătărie, împreună cu 2 cepe roşii tocate, 2 căţei de usturoi, 1 mână mare de pătrunjel, 2 linguriţe de chimion şi 2 de coriandru măcinat, 1 linguriţă pastă de ardei iute (harissa), 4 linguri de făină şi 1 vârf mare de cuţit de sare.

Se mixează în robot până ce amestecul devine fin, apoi se modelează în 16 chiftele.

Se încinge un pic de ulei într-o tigaie de teflon, se adaugă chiftelele, apoi se prăjesc la foc iute 3 minute pe fiecare parte, până devin uşor aurii şi sunt pătrunse. Se servesc cu lipii calde, salsa de roşii si salată.

Lipii umplute cu falafel

Lipii umplute cu falafel

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.