Limba umpluta cu ciuperci
PrinteazaLimba umpluta cu ciuperci din: limba, paine, ou, ciuperci, lapte, sare, piper, verdeata, ulei, faina, smantana.
- 1 limbă de vită sau porc
- miez de pâine
- 1 ou
- 100 g ciuperci
- 1/2 ceaşcă cu lapte
- sare
- piper
- verdeaţă
Pentru sos:
- 100 ml ulei
- 2 linguri cu făină
- 150 g smântână
- 150 ml zeamă de supă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţă bine limba, apoi fierbe-o.
Intre timp, căleşte ciupercile, apoi taie-le mărunt. După ce limba s-a răcit, tai-o pe lung şi scoate carnea din mijloc.
Pe aceasta o toci, o amesteci cu miezul de pâine înmuiat în lapte, ou, ciupercile călite, verdeaţa, sarea şi piperul. Umple limba cu această compoziţie, leag-o cu aţă şi aşaz-o într-o tavă.
Coace-o în cuptor la foc mic, 30 de minute.
Pentru sos, încălzeşte uleiul într-o tigaie la foc mic, presară făina, amestecă bine, apoi stinge cu supa rece. Când făina este aproape fiartă, adaugă smântână şi mai lasă să dea în câteva clocote. Sărează şi piperează după gust.
Toarnă acest sos peste limba umplută şi serveşte.
Limba umpluta cu ciuperci
Pofta buna!