Limba de vita in aspic

Printeaza

Limba de vita in aspic din: limba de vita, ceapa, morcov, gelatina, usturoi, sare, piper.

Ingrediente:Limba de vita in aspic

  • 1 kg limbă de vită
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 plic gelatină
  • 100 ml apă rece
  • 4 căţei usturoi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli limba de vită, o pui la fiert în apă cu sare şi înlături spuma care se formează.

După o oră, zeama rezultată o arunci, limba de vită o cureţi de pieliţele albe şi o tai în felii de aproximativ 10 mm. O pui din nou la fiert în apă caldă şi o înţepi cu furculiţa să vezi dacă e gata.

Intre timp, cureţi ceapa şi morcovul, le speli, le tai şi le adaugi în oala cu came. Potriveşti gustul de sare şi piper şi laşi să mai dea un clocot. Când supa e fiartă, iei oala de pe foc, adaugi gelatina dizolvată în 100 ml de apă rece şi usturoiul pisat.

Amesteci bine şi laşi supa să se răcorească, după care o strecori.

Pe un platou, aşezi carnea, torni supa, decorezi după imaginaţie şi dai aspicul la rece până a doua zi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.