Limba cu smantana

Printeaza

Limba cu smantana din: limba, morcovi, ceapa, patrunjel, piper, sare, smantana, faina, verdeata, ulei sau unt.

Ingrediente:Limba cu smantana

  • 1 kg limbă (de porc sau vită)
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 pătrunjel
  • piper boabe
  • sare
  • 1/2 kg smântână
  • 1/2 lingură făină
  • 1 legătură verdeaţă (mărar sau pătrunjel)
  • 2 linguri ulei sau unt

 

Mod de preparare:

Limba se fierbe. Separat, se pregăteşte un sos de smântână: într-o cratită de circa 3 I se pune uleiul (preferabil untul) să se înfierbânte. Se presară apoi făina şi se amestecă încontinuu. Când făina începe să se îngălbenească, se adaugă smântână, eventual putină supă în care a fiert limba, piperul măcinat şi sare (după gust).

După ce amestecul dă în clocot de câteva ori, se adaugă limba fiartă tăiată în feliufe mai subtiri (1/2-1 cm) şi se mai fierbe încă 5-10 minute. Când se ia de pe foc, se adaugă verdeata tocată mărunt.

Se serveşte imediat şi numai fierbinte. La reîncălzire (ceea ce nu recomandăm) se adaugă în sos încă 1 /2 lingură de unt.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.