Legume la abur

Printeaza

O reteta de legume la abur cu morcovi, gulie, visinata, castravete, sos de soia, sparanghel, ciuperci, unt, ceaa, branza tofu, sare si piper.

Ingrediente:Legume la abur

  • 2 morcovi
  • 1 gulie
  • 1 linguriţă vişinată
  • 1 castra­vete
  • 2 linguri sos de soia
  • 6 fire sparanghel
  • 3 ciuperci proas­pete
  • 20 g unt
  • 1 ceapă mare
  • 100 g brânză Tofu
  • sare şi piper după gust

 

Mod de preparare:

Cureţi legumele şi le speli bine. Tai morcovii în ron­dele, toci ceapa mărunt, tai guliile felii, tai castravetele în ron­dele, iar ciupercile în sferturi.

Amesteci morcovii şi guliile, apoi le marinezi timp de 10 minute într-un castron, care să încapă în strecurătoarea de la oala cu aburi, împreună cu sosul de soia şi vişinata. Se pune oala pe foc, se aşază castroral în strecurătoarea de la oala cu aburi, se pune capacul şi se fierbe câni 5 minute.

Se adaugă castravetele, sparanghelul ciupercile, untul, ceapa, se amestecă, se acoperă şi se mai lasa să fiarbă circa 3 minute. Se adaugă brânza şi se mai lasă 2|mriijte, apoi se trage castronul deoparte şi se amestecă preparatul cu grijă.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.