Peste si legume la abur

Printeaza

Peste si legume la abur din: file de somon, morun, randunica de mare, morcovi, pere, ceapa, broccoli, patrunjel, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Peste si legume la abur

  • 4 fileuri de somon
  • 4 fileuri de morun
  • 4 fileuri de rândunică de mare
  • 6 morcovi
  • 2 pere
  • 4 cepe mijlocii
  • 500 g brocoli
  • 4 crenguţe de pătrunjel
  • 4 linguri cu ulei de măsline
  • sare
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

Răzuiţi morcovii, spălaţi-i şi tăiaţi-i bucăţi; curăţaţi cepele, spălaţi-le; desfaceţi brocoli în buchete, spălaţi cu apă multă, curăţaţi perele, scoateţi sâmburii, tăiaţi în peştişori. Aşezaţi-le în sita din inox şi puneţi sita pe gura unei oale cu apă clocotindă.

Săraţi uşor şi lăsaţi să se înmoaie legumele în abur cel puţin 15-20 min.

Curăţaţi peştele, spălaţi-1 şi aşezaţi-1 peste legume. întreţineţi focul pentru ca apa să fiarbă în clocot.

După 1/4 oră aşezaţi peştele în farfurii, înconjuraţi cu legume. Presăraţi peste tot pătrunjel tocat şi piper măcinat.

Stropiţi cu ulei de măsline şi serviţi imediat cu pâine proaspătă şi vin alb.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.