Lasagne vegetale

Printeaza

Lasagne vegetale 

Ingrediente:Lasagne vegetale

  • 75 g unt
  • 50 g faina
  • 750 ml lapte
  • 100 g branza Mascarpone
  • 1 kg spanac
  • 1/4 lingurita nucsoara
  • 50 g parmezan ras
  • 400 g ciuperci
  • 500 g praz taiat rondele
  • 2 catei usturoi zdrobiti
  • -10-12 rosii din conserva taiate felii subtiri
  • 250 g foi lasagne
  • 70 g lamele migdale

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul. Se opareste spanacul in apa clocotita timp de 2 minute. Se scurge de apa si se toaca. Se topesc 50 g unt la foc potrivit apoi se adauga faina si se lasa la foc 1 minut. Se ia de pe foc si se adauga laptele, putin cate putin, amestecand pana se omogenizeaza. Se pune din nou pe foc si se amesteca continuu timp de 2-3 minute.

Se incorporeaza crema de branza, spanacul, nucsoara si jumatate din parmezan. Se incinge untul ramas, apoi se adauga ciupercile, prazul si usturoiul. Se calesc 3-4 minute. Se incorporeaza tomatele.

Se toarna un sfert din sospe fundul unui vas termorezistent (dimensiuni 23×23 cm si adancime 5 cm) apoi o treime din amestecul cu ciuperci, apoi un strat de lasagne.

Se repeta de inca doua ori aceasta procedura, terminand cu un strat de sos. Se presara migdalele deasupra si apoi parmezanul ramas. Se coace 25-30 minute. Se serveste cu salata verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.