Korma de oaie

Printeaza

O reteta gustoasa de Korma de oaie din: carne de oaie, ceapa, ghimbir, usturoi, scortisoara, piper negru, zahar, sare, unt, cartofi si ceapa verde.

Ingrediente:Korma de oaie

  • 500 g carne oaie
  • 1 ceşcuţă ceapă tăiată mărunt
  • 1 lingură ghimbir
  • 2 linguriţe usturoi pisat
  • 3 bucăţele scorţişoară pisate
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 1 ceşcuţă iaurt
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 linguriţă sare
  • 4 linguri unt topit
  • 3 cartofi
  • 1 ceapă verde

 

Mod de preparare:

Carnea se taie în cubuleţe şi se spală bine. Condimentele pisate, scorţişoara, iaurtul şi untul se pun într-o cratiţă pe foc mic. Se adaugă zahărul şi se amestecă până ce acesta se diluează în compoziţie. Se sărează şi se ia vasul de pe foc.

Cartofii, fară coajă, tăiaţi în două, pe lung,’se prăjesc pe ambele părţi în unt. Se scot şi în acelaşi ulei se căleşte ceapa tăiată cubuleţe. Intr-un vas cu unt se pune la prăjit carnea. Când este aproape făcută, se adaugă toate ingredientele deja preparate, sc pune capacul pe vas şi se lasă să fiarbă la foc mic câteva minute (până ce cartofii se înmoaie).

 

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.