Jambon cu praz la cuptor

Printeaza

Jambon cu praz la cuptor din: jambon, praz, morcov, rosii, masline, ulei, patrunjel, lamaie, sare si piper.

Ingrediente:Jambon_cu_praz_la_cuptor

  • 400 g jambon de porc crud uscat
  • 4 fire de praz
  • 1 morcov
  • 4 rosii
  • 50 g masline fara samburi
  • 100 g ulei
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lamaie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tăiaţi jambonul în cuburi cu latura de aproximativ 1 cm. Curăţaţi prazul, spălaţi-l şi tăiati-l în segmente de circa 2 cm. Curăţaţi morcovul, spălaţi-l şi tăiaţi-l în cubuleţe. Roşiile opăriţi-le, curătaţi-le de pieliţă şi tăiaţi-le în cubuleţe.

Puneţi toate acestea într-un vas ceramic termorezistent, adăugaţi uleiul, măslinele, 50ml apă, sare şi piper, după gust şi puneţi vasul în cuptorul încins. Coaceti la foc potrivit circa 40 de minute, apoi spre final adăugaţi pătrunjelul tocat mărunt.

Serviti jambonul cu praz cald, totul stropit cu sosul din vas şi ornaţi cu feliuţe de lămâie.

Jambon cu praz la cuptor

Jambon_cu_praz_la_cuptor

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Imi place jambonul asta cum l-ai facut

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.