Inima de vitel cu prune, ciuperci si masline

Printeaza

Inima de vitel cu prune, ciuperci si masline

Ingrediente:Inima de vitel cu prune, ciuperci si masline

  • 800g inima de vitel
  • 300g prune uscate aurii
  • 50g masline verzi
  • 50g masline negre
  • 100g ciuperci taiate
  • 1 ceapa potrivita
  • 4 catei usturoi
  • 2 pahare vin rosu
  • 1 pahar coniac
  • 1 lingura zahar
  • 20g busuioc
  • 10g scortisoara
  • 100ml ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Ceapa se curata si se spala, se taie marunt si se pune la calit în ulei încins. Inima de vitel se curata de pielita si se taie în felii groase de 2 cm.

Acestea se sareaza, se pipereaza si se pun peste ceapa la prajit. Deasupra lor se toarna 200ml apa, se acopera si se lasa sa fiarba la foc potrivit timp de 40 minute.

Din când în când, se completeaza cu apa, astfel încât mâncarea sa nu se prinda de vas. Separat, se pun la fiert 1 pahar vin rosu amestecat cu 1 pahar coniac.

Când acestea clocotesc, se adauga prunele uscate si zaharul, si se lasa pe foc, pâna alcoolul începe sa se evapore. Atunci se pun maslinele si ciupercile, amestecându-se încontinuu, ca sa nu se prinda de vas.

Dupa ce a fiert carnea, se toarna peste ea restul de vin rosu, usturoiul pisat si se presara busuioc, lasându-se sa mai fiarba la foc mic înca 25-30 minute.

Când a scazut vinul, inima de vitel se scoate cu o paleta, se scurge si se asaza pe farfurie. În fata ei se aranjeaza garnitura de prune aurii, ciuperci si masline în doua culori.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.