Ingheţată de vanilie

Printeaza

Ingheţată de vanilie

Ingrediente:Ingheţată de vanilie

  • 1 kg lapte
  • 6 ouă
  • 350 g zahăr
  • 1/2 baton vanilie

 

Mod de preparare:

Se dă laptele în clocot, se adaugă zahărul şi vanilia şi se lasă să fiarbă bine. Separat se bat într-un vas ouăle întregi.

Se toarnă treptat laptele fierbinte peste ouă, bătînd continuu cu telul.

Se mai pune puţin pe foc, fără să dea în clocot. Se mai bate puţin, apoi se strecoară prin sită deasă şi se pune la răcit într-un vas cu apă, cu gheaţă sau cu multă apă rece.

Se amestecă din cînd în cînd. După ce s-a răcit bine se toarnă în maşina de îngheţată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.