Ingheţată cu vanilie şi coajă confiată de portocală

Printeaza

Ingheţată cu vanilie şi coajă confiată de portocală din: galbenusuri, zahar pudra, lapte, smantana degresata, vanilie, coaja de portocala confiata.

Inrgediente:Inghetata_cu_vanilie_si_coaja_confiata_de_portocala

  • 2 galbenusuri
  • 60 g zahar pudra
  • 200 ml lapte
  • 250 g smantana degresata sau 250 ml frisca lichida
  • 1 baton de vanilie sau 1 fiola esenta de vanilie
  • 2 linguri coaja de portocala confiata

 

Mod de preparare:

Fierbi laptele timp de aproximativ 10 minute, împreună cu batonul de vanilie. Amesteci din când în când, ca să nu se lipeas­că de baza vasului. Intr-o altă cratiţă, mixezi gălbenuşurile cu zahărul pudră, până obţii o cremă omogenă.

Strecori laptele, îl laşi puţin să se răcească şi îl torni treptat în cratiţa cu crema de gălbenuşuri, aşezată pe baie de abur. Amesteci până când încorporezi tot laptele, iar compoziţia se îngroaşă. Adaugi coaja de portocală confiată şi omo­genizezi.

Când crema a devenit consistentă, iei vasul de pe foc şi amesteci din când în când, ca să se răcească mai repede. Adaugi smântână şi ames­teci bine, apoi o păstrezi în congelator pentru cel puţin 3 ore.

Ingheţată cu vanilie şi coajă confiată de portocală

Inghetata_cu_vanilie_si_coaja_confiata_de_portocala

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.