Ingheţată cu vanilie şi coajă confiată de portocală
PrinteazaIngheţată cu vanilie şi coajă confiată de portocală din: galbenusuri, zahar pudra, lapte, smantana degresata, vanilie, coaja de portocala confiata.
- 2 galbenusuri
- 60 g zahar pudra
- 200 ml lapte
- 250 g smantana degresata sau 250 ml frisca lichida
- 1 baton de vanilie sau 1 fiola esenta de vanilie
- 2 linguri coaja de portocala confiata
Mod de preparare:
Fierbi laptele timp de aproximativ 10 minute, împreună cu batonul de vanilie. Amesteci din când în când, ca să nu se lipească de baza vasului. Intr-o altă cratiţă, mixezi gălbenuşurile cu zahărul pudră, până obţii o cremă omogenă.
Strecori laptele, îl laşi puţin să se răcească şi îl torni treptat în cratiţa cu crema de gălbenuşuri, aşezată pe baie de abur. Amesteci până când încorporezi tot laptele, iar compoziţia se îngroaşă. Adaugi coaja de portocală confiată şi omogenizezi.
Când crema a devenit consistentă, iei vasul de pe foc şi amesteci din când în când, ca să se răcească mai repede. Adaugi smântână şi amesteci bine, apoi o păstrezi în congelator pentru cel puţin 3 ore.
Ingheţată cu vanilie şi coajă confiată de portocală
Pofta buna!