Iepure cu sos de vişine

Printeaza

Iepure cu sos de vişine din: pulpe de iepure, ulei de masline, frunze de dafin, ceapa, vin alb, compot de visine, usturoi, cuisoare, scortisoara, amidon, sare, piper, frunze de telina, cimbru.

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente:Iepure_cu_sos_de_visine

  • 4 pulpe de iepure
  • 50 ml ulei de masline
  • doua frunze de dafin
  • o ceapa
  • 200 ml vin alb
  • un borcan compot de visine
  • usturoi
  • doua cuisoare
  • un baton scortisoara
  • 10 g amidon alimentar
  • sare
  • piper
  • frunze de telina
  • cimbru
  • telina

 

Mod de preparare:

Pulpele de iepure se pun într-un bol cu frunzele de dafin, vinul alb, uleiul de măsline, sare şi piper după gust. Se adaugă o căpăţână de usturoi curăţat de foi şi lăsat întreg, frunze de ţelină şi cimbru. Se amestecă totul, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece minimum două ore, întorcând carnea din când în când.

Se pune apoi totul într-o cratiţă, se introduce în cuptorul încins şi se coace la foc mediu până devine aurie la suprafaţă şi poate fi pătrunsă cu o furculiţă. Sucul de la compotul de vişine se pune într-o oală, se fierbe împreună cu scorţişoara, cuişoarele, sarea şi piperul.

Se adaugă amidonul dizolvat în puţină apă şi vişinile, se fierbe două minute, apoi se ia de pe foc. Se pun carnea în farfurii împreună cu usturoiul şi deasupra se pune sosul de vişine.

Iepure cu sos de vişine

Iepure_cu_sos_de_visine

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. A iesit bun iepurele cu sos?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.