Iepure cu sos de vin si ciuperci
PrinteazaIepure cu sos de vin si ciuperci din: carne de iepure, ardei, vin, ulei, ceapa, otet, ciuperci, sare, piper.
- 800 g carne de iepure
- 2 ardei graşi
- 100 ml vin roşu
- 100 g ulei
- 1 ceapă
- 30 ml oţet
- 200 g ciuperci
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea de iepure se spală şi se ţine 12 ore în apă cu oţet, la fezandat. Ardeiul gras se spală, se curăţă şi se toacă mărunt. Ceapa se spală şi se taie solzişori. Ciupercile se spală şi se taie lamele. Se pune uleiul la încins într-o cratiţă şi se pun în el ceapa, ardeiul şi ciupercile, care se călesc 15 minute.
Se adaugă peste legume carnea de iepure şi se călesc împreună. Se acoperă carnea şi legumele cu apă, se potriveşte de sare şi de piper. Se lasă să fiarbă înăbuşit, 45 de minute. Când carnea a fiert, se toarnă vinul şi se mai dă în câteva clocote.
Se serveşte mâncarea caldă.
Pofta buna!