Gogosi vieneze

Printeaza

Gogosi vieneze din: unt, faina, oua, coaja de lamaie, sare, nuci, stafide, zahar, albusuri.

Ingrediente:Gogosi_vieneze

  • 100 g unt
  • 200 g faina
  • 3 oua
  • coaja de lamaie
  • sare
  • 10 nuci
  • 100 g stafide
  • 200 g zahar
  • 3 albusuri

 

Mod de preparare:

Frecaţi untul cu zahăr până când obţineţi cremă omogenă. Puneţi coajă de lămâie, un praf de sare şi făina. Lucraţi cu lingura de lemn, omogenizaţi.

Faceţi un amestec din: 3 albuşuri bătute spumă tare, nuci tocate şi stafide, amestecaţi bine.

Luaţi din aluatul cu lingura cu făină, treceţi prin amestecul de albuş şi nuci, puneţi gogoşile pe tava neunsă, coaceţi la foc potrivit 30 min. Serviţi gogoşile calde, pudrate cu zahăr farin.

Gogosi vieneze

Gogosi_vieneze

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.