Gogoşi cu cremă

Printeaza

Gogoşi cu cremă

Ingrediente:Gogoşi cu cremă

  • 623 200 g apă
  • 75 g unt proaspăt
  • 2 linguriţe zahăr
  • 125 g făină
  • 3 ouă
  • sare
  • grăsime pentru formă
  • cremă de vanilie
  • frişcă

 

Mod de preparare:

Se pune la fiert apa cu untul, sarea şi zahărul. Cînd începe să fiarbă se pune făina în ploaie, amestecînd nîncetat pînă se observă că aluatul se desprinde de pe cratiţă. Se dă la o parte.

Cînd compoziţia este caldă, se adaugă pe rînd trei ouă, ames­tecînd mereu, şi se lasă apoi să se răcească. Se unge o tavă de copt cu unt sau cu ulei şi se pun cu lingu­riţa grămăjoare nu prea mari din compoziţia rece (aceste gră-măjoare trebuie să aibă formă de gogoşi şi să fie puse în tavă la distanţă mare una de alta).

Cînd sînt coapte se lasă să se răcească bine, apoi, cu un cuţit foarte ascuţit, se taie capacele în aşa fel, ca o parte să rămînă prinsă.

Se umplu gogoşile cu cremă de vanilie, peste care se pune puţină frişcă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.